Skip to content

Mustafa Eraslan

"Başarı sevmekle başlar"

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, Grand Eras Otelde iftar yemeği verdi… Yemeğe, MHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Metin Çobanoğlu ile milletvekileri katıldı. 

MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Eraslan, Grand Eras otelde iftar yemeği verdi…İftar yemeğine, MHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Metin Çobanoğlu ile Milli Savunma eski Bakanı Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu,  Niğde Milletvekili Mümin İnan, Aksaray Milletvekili Osman  Ertuğrul ,MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, ilçe ve belde başkanları, eski il ve ilçe başkanları,belediye başkanları  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda işadamı ve muhtarlarla partililer katıldı.

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan burada kısa bir selamlama konuşması yaparak davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

MHP il Başkanı Süleyman Korkmaz’da, 12 Eylül ‘de yapılacak olan referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Korkmaz, referandum çalışmaları dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de gerilimin hat safhaya ulaştığını söyledi.

Korkmaz,  AKP’liler şimdi de yandaş medyayı kullanarak bazı belediye başkanları ile oda başkanlarını Evet demeye zorladığını söyledi. Hükümetin baskı yaptığını da söyleyen Korkmaz, cumhurbaşkanı da bu referandum sürecinde sınıfta kalmıştır. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Noter olmayı bıraksın da cumhurbaşkanlığı yapsın. Ben inanıyorum ki 12 eylül’de tüm Kayserililer bunlara inat hayırda hayır var diyerek gerekli cevabı sandıkta verecektir diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu’da, Türkiye’nin yeni anayasa arayışı içerisinde olmasını Türk halkının takdirine bırakıyorum dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı da AKP nin referanduma götürdüğü Anayasa değişikliği paketinde gizli hesapları bulunduğunu savunarak, Ülke sizin, karar sizin. Sandığa gidin ve AKP nin hesaplarını boşa çıkarın dedi.

   AKP’nin referandumda hayır çıkmasından korktuğu için  Teröristbaşı ile pazarlık içine girdiğini hatırlatan Bölükbaşı “Biz görüşmedik devlet görüştü diyorlar. Biz, ‘açıklayın,yoksa biz açıklarız’ dediğimiz zaman ise  MİT’in her zaman bu görüşmeleri yaptığını söylüyorlar.MİT istihbari olarak görüşebilir.Ama bu görüşme öyle değil.Referanduma yönelik bir pazarlığın gereği.Şimdi soruyorum O MİT MHP’ye mi bağlı.Doğrudan Başbakana bağlı bir memur Başbakanın bilgisi ve onayı olmadan mı böyle bir görüşmeyi yapıyor?” diye sordu.

Bölükbaşı, Sayın Başbakan ve AKP, Anayasa Değişikliği paketi için, hukukun üstünlüğü, daha fazla özgürlük, 12 Eylül Anayasasının izlerinin silinmesi gibi sloganlarla vatandaşlardan evet oyu istiyor. Ancak bu istekte samimi değiller. Çünkü 12 Eylül Anayasası şimdiye kadar 16 kez değişime uğramış, 86 maddesi de değiştirilmiştir. 12 Eylül Anayasasının getirdiği YÖK ün kaldırılmasıyla ilgili hiçbir madde yok değişiklik paketinde. Samimi olmadıklarının en önemli göstergesi bu. Anayasa Değişikliği paketinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti nin 2 gizli hesabı bulunduğunu ileri süren Bölükbaşı şöyle devam etti:

Bunlardan birisi, PKK açılımının önünü açmak, yani ülkeyi etnik ayrışmaya sürüklemek, bir diğeri de AKP yolsuzluklarının hukuk önünde hesabının sorulmasına engel olmak. MHP, bu anayasa değişikliğine ülkeyi etnik ayrışmaya ve bölünmeye götüreceği için karşıdır. İmralı canisiyle yapılan pazarlıklar sonucu anayasa değişiklik paketi gündeme getirilmiştir. Başbakan böyle bir görüşmeyi önce yalanlamış, ardından kabul etmek zorunda kalmıştır. Böyle bir görüşme yapılmıştır ve İmralı canisi de güdümündeki siyasi oluşuma ve tabanına, önce referandumu boykotla başlamak, sonra Başbakan ve hükümetin tavrına göre hareket etmek talimatını vermiştir. BDP, referandumu boykot etme, sandığa gitmeme kararı aldığını açıkladı. Sandığa gitmemek kimin işine yarar? Elbette ki evet oyu isteyenlere yarar.

Anayasa Değişikliği paketinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti nin ikinci gizli hesabının ise yolsuzlukların yasal zeminde hesabının sorulmasının engellenmesi olduğunu iddia eden Bölükbaşı, Bunun için Anayasa Mahkemesi ni ellerine geçirmek istiyorlar. Çünkü Başbakan ve bakanların yolsuzlukla yargılanabilecekleri tek yer, Yüce Divan yani Anayasa Mahkemesidir dedi.

Bölükbaşı, Başbakan ve AKP nin asıl iki gizli hesaplarını kamufle etmek için anayasa değişiklik paketine birtakım maddeler ilave ettiklerini ve Türk halkına şirin göstermeye çalıştıklarını savunarak, Bütün gayretleri, asıl gizli niyetlerinin üstünü örtmek, Türk halkına cazip hale getirerek asıl düşüncelerini ambalajlamaktır diye konuştu. Asıl soru şu, etnik ayrışmayı ve AK Parti iktidarının yolsuzluklarının üstünün örtülmesini içimize sindirebilecek miyiz, sindiremeyecek miyiz? diyen Bölükbaşı, sözlerini, Ülke sizin, karar sizin. Sandığa gidin ve AKP nin hesaplarını boşa çıkarın diye tamamladı.